EK HONKBAL 2016 DAILY RECAP: DAG 9

EK HONKBAL 2016 DAILY RECAP: DAG 9
zaterdag 17 september 2016 Seb Visser
In EBC NIEUWS

De laatste reguliere speeldag zit erop. Het verslag van Team Kingdom of Netherlands volgt zodirect. Nu eerst de uitschakeling van Italië en de no-hitter van Spanje!

Italië vs. Tsjechië

Italië sloot de tweede ronde op zaterdag af met een nipte 3-2 overwinning op Tsjechië. Voor Italië was de opdracht simpel, want er moest worden gewonnen om nog een theoretische kans te maken op de finale. Italië was vervolgens volledig afhankelijk van het resultaat van de middagwedstrijd tussen Spanje en Duitsland vanwege de nederlaag die de ploeg in de voorronde had opgelopen tegen Spanje.

De punten waren schaars in het openingsduel op zaterdag. Beide ploegen kregen de nodige honklopers, maar konden geen afstand nemen, zodat er een interessante en spannende wedstrijd ontstond. Italië opende de score gelijk in de eerste slagbeurt. Met twee uit sloeg Alex Liddi een driehonkslag en scoorde toen Giuseppe Mazzanti volgde met een tweehonkslag. Italië kon echter geen afstand nemen en zag de Tsjechen in de vierde inning langszij komen toen Jakub Malik opende met een homerun.

Onmiddellijk nadat Tsjechië op gelijke hoogte was gekomen hernam Italië de leiding. In de tweede helft van de vierde inning scoorde Italië tweemaal en dat gebeurde op een ‘2-run single’ van Mattia Reginato. Daar bleef het bij voor Italië, dat zeven lopers op de honken achterliet.

Tsjechië werd aanvankelijk na de vierde inning ook puntloos gehouden, maar dreigde in de achtste slagbeurt het duel in eigen voordeel te gaan omdraaien. De Tsjechen kregen alle honken in bezit met nul uit, maar wisten in deze situatie slechts eenmaal tot scoren te komen. Een tweehonkslag en een vier wijd werden gevolgd door een fout, zodat er heel snel drie Tsjechen op de honken stonden. Een klap van Martin Cervenka resulteerde in een gedwongen nul, maar ook een punt, die de achterstand terugbracht tot slechts 2-3. Filippo Crepaldi werd hierna ingebracht als nieuwe werper en hij kon het tij alsnog keren. Een strikeout en een vangbal sloten de inning af en hielden de minimale voorsprong intact. Voor Italië was het nu wachten op het resultaat van de middagwedstrijd.

julia-pelealu_1

Duitsland – Spanje

Tot aan de achtste inning was de wedstrijd tussen Duitsland en Spanje een echt pitchersduel. De eerste hit werd pas geslagen door Spanje in de zesde inning, maar de hit van Beltre zorgde nog niet voor echt gevaar. De echte doorbraak voor Spanje kwam in de 8e inning. Na wederom een hit van Beltre en vier wijd voor Golindano hadden de Spanjaarden het eerste en tweede honk bezet. Voor de coach van Duitsland de reden om een nieuwe pitcher op de heuvel te zetten. Op de allereerste pitch van Schmitz sloeg aangewezen slagman Jesus Martinez direct een homerun in het rechtsveld en bracht daarmee drie runs over de plaat. Cruz en Alvarez gooiden samen een combined no-hitter en stelden daarmee een plaats in de finale veilig.

Foto’s: Julia Pelealu en Theo van Ballegooijen

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*